Nytt hem – Dags att byta ut besticken

i nytt hemNär man har hittat sin nya bostad i Trelleborg är det dags att börja tänka på vad man vill ta med från den gamla bostaden i form och möbler och andra tillhörigheter. En flytt är en utmärkt chans att förnya sitt hem och kasta saker som man inte längre vill ha. En av de saker som sällan byts ut i köket är bestick.

En ny bostad i Trelleborg är en chans till att skapa sitt perfekta drömhem in i minsta detalj och för kökets del betyder det även att man nu har chansen att byta ut gamla och slitna bestickuppsättningar mot nya och fräscha. Därför kan det vara bra att ha koll på några av de hetaste tillverkarna just nu.

Bestickdesigners – en kort överblick

Villeroy & Boch

Villeroy & Bock är i huvudsak tillverkare av porslin och har funnits sedan 1700-talet. Firman har sitt huvudsäte i Tyskland och deras produkter finns representerade i 125 länder. Förutom sina vackra bestick är Villeroy & Boch även kända för sina vackra vaser samt porslinsuppsättningar. Ett klassiskt märke med högt anseende världen över helt enkelt.

Gense

Gense är en svensk firma som grundades 1856. Märket Gense har rykte om sig att stå för hög kvalitet och bolaget är känt världen över. Idag är Gense nordens största tillverkare av silver- och rostfria bestick. Huvudkontoret ligger i Eskilstuna, men produktionen är utspridd över ett flertal länder. Även Gense är ett klassiskt märke som andas kvalitet och exklusivitet.

Hardanger

Hardanger är ännu en nordisk producent utav kvalitetsbestick. Företaget har sin huvudsits i Kinsarvik, Norge och grundades 1958. Även om bolaget är yngre än de ovan nämnda har det på den betydligt kortare tiden ändå lyckats skaffa sig ett rykte som en av de främsta tillverkarna av rostfria bestick.

Georg Jensen

Georg Jensen är kanske en av Danmarks allra mest framgångsrika designers när det kommer till silversmide. Han grundade firman i sitt eget namn redan år 1904 och rönte med sin design stora framgångar över hela världen. Varumärket är numera ägt av Royal Scandinavian Group där även Kosta Boda och Orrefors ingår. Georg Jensen står för hög kvalitet och exklusivitet. Ett perfekt val för den som vill glänsa med sina bestick.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *