Köksfönstret – Mer än plats för blomkrukor

Köksinredning handlar allt som oftast om att hitta rätt material och färger till bänkar, skåpluckor och bord och det är lätt hänt i inredningsarbetet är att man glömmer bort fönstrets betydelse. Många tänker inte alls på fönstrets betydelse för helhetsintrycket, men faktum är att det är en minst lika viktig del som väggar och golv. Ett härligt inrett fönster höjer mysighetsfaktorn för hela rummet och ser dessutom riktigt fint ut för den som står utanför och tittar in. Nedan följer ett par tips på hur du kan göra ditt fönster i Stockholm riktigt fint.

Tips på hur man inreder sitt köksfönster

Köksfönstret är en perfekt startpunkt för att sätta din personliga touch på kökets inredning. Det enda som krävs är en gnutta fantasi.

  • Börja med belysningen. Bestäm först vilken slags belysning som du vill ha i ditt köksfönster. Det finns egentligen inga begränsningar när det kommer till belysning, då endast fantasi och personlig smak sätter gränserna. I ett köksfönsterkrukväxter kan det vara lika snyggt med en liggande ljusslinga som det är med en naken hängande glödlampa. I Stockholm finns ett oändligt utbud utav affärer som kan hjälpa dig med att göra ditt fönster riktigt fint.
  • Bestäm dig för om du vill ha gardiner eller inte. Gardiner i köket kan höja mysighetsfaktorn för hela rummet. Även när det kommer till gardiner begränsas valmöjligheterna egentligen bara av fantasin.
  • Vill du ha krukväxter eller inte? Det finns många människor som undviker blommor i hemmet eftersom de inte anser sig ha tillräckligt gröna fingrar. Vad många inte vet är att det egentligen bara handlar om att välja rätt växter. Vissa populära krukväxter behöver bara vattnas någon eller några gånger i månaden för att grönska och må bra. Stockholm har ett stort utbud av välsorterade handlare som kan informera om vilka växter som passar i just ditt fönster.
  • Ge fönstret en personlig touch. Som med all annan inredning känns ett fönster inte färdigt förrän man har satt sin egen prägel på det. Här kan man använda allt som man vanligtvis ställer på andra hyllor för prydnad. Fotoramar kan samsas med böcker och ljus. Ofta är det en mix av olika saker som får fönstret att kännas extra fint.
  • Även om man kan uppnå mycket genom att smycka fönstret så finns det givetvis fall där den bästa starten kan vara att byta ut det gamla fönstret mot ett nytt innan man börjar inreda det. I många fall är fönstret så gammalt att det inte riktigt håller tätt, vilket naturligtvis ökar värmekostnader över tiden. Är detta fallet kan man i Stockholm få hjälp med att byta sitt fönster genom Optimera, som är en bygghandel för proffs och Jobbgeneratorn. Läs mer här om du är intresserad av ett fönsterbyte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *