Hålla varmt med kakelugnar i Malmö

De flesta tänker på vitt kakel och kanske luckor av mässing då de hör ordet kakelugn. Men idag så kan man finna många olika stilar då man är ute efter kakelugnar i Malmö och det beror på att det numera finns moderna konstruktioner som ger samma effekt som de traditionella kaminerna men som har ett annat formspråk. Man behöver alltså inte mura in en ugn då det går att installera en fristående variant som är vacker och som sprider både glädje och värme omkring sig.

Så fungerar kakelugnar

Kakelugnar har en rätt enkel princip för uppvärmning. De består av en eldstad, samt rökkanaler, som leder till husets skorsten. Dessutom så har de stenar och kakel som alstrar värmen och som på detta sätt värmer upp rummet som ugnen finns i. När man lägger handen mot kaklet så är det behagligt varmt utan att brännas och så förblir det länge. Samtidigt så är det mysigt att elda i den lilla ugnen som finns i kakelugnen. Man kan göra ordning med vedklabbar inomhus så att man alltid har några trästycken att slänga på elden.

Bor man på en naturtomt så är det rätt enkelt att få fatt i bränsle till kakelugnar i Malmö men det går också att köpa ved. Veden ska man förvara torrt så att man snabbt kan få igång en brasa. Sur ved är aldrig någon höjdare, inte ens om man har torr ved som man kombinerar med.

Tänk också på att underhålla skorstenen så att du slipper få in rök i hemmet då du eldar i din nya kakelugn.