Förändra köket i den nya lägenheten

nyinflyttadNär man hyr en bostad är möjligheterna till att själv förändra utformning av kök eller badrum mycket begränsade. Möblerna som står i köket är hyresvärdens egendom och får inte bytas ut utan dennes tillåtelse. Detta gör att många som letar efter lediga bostäder i Skellefteå väljer att istället titta på hus eller bostadsrätter.

Det inte alla vet är dock att man i en hyresrätt till exempel har rätt att byta ut skåpluckor i köket så länge som man sparar de gamla. Köksluckor produceras i alla tänkbara färger och utformningar och även på begagnatmarknaden kan man hitta ett stort urval. Det här gör att du, när du har hittat din pärla bland lediga bostäder i Skellefteå hos exempelvis hos oss – Där din bostad blir din, för en billig peng kan sätta din egen prägel på bostaden.

Vad kostar det att anlita en målare

När du har hittat dina begagnade köksluckor som du vill måla om är det dags att fundera på om arbetet skall lejas bort eller inte. Att måla själv sparar naturligtvis pengar, men tar samtidigt mycket tid i anspråk och resultatet blir ofta sämre än när man låter proffsen ta hand om arbetet.

Vad kostar det att anlita en målare?

Ofta kommer man för en mindre uppgift såsom luckmålning överens om ett fast pris på förhand. Alternativet är att låta målaren uppskatta hur lång tid det borde ta att måla om luckorna, samt på förhand föreslå ett timpris. Vanligen ligger priset per timme och målare på mellan trehundra och sexhundra kronor i timmen.

Vad kostar det då att måla om köksluckorna?

Räknar man med att målaren hämtar luckorna före jobbet och att denne sedan levererar och monterar tillbaka dem efter att de målats får man räkna med en kostnad på omkring sju till åtta tusen kronor. Priset blir då naturligtvis beroende av hur komplicerad själva av- och uppmonteringen är, samt avstånd. Tidsmässigt bör man räkna med att arbetet tar minst en vecka då luckorna skall målas i olika omgångar och däremellan behöver torka.

Kan man använda ROT-avdrag?

Tyvärr kan man inte använda sig av ROT-avdrag när det kommer till luckmålning då detta utförs utanför hemmet. ROT-avdrag är bara möjligt att åberopa för arbete som utförs på plats.