5 tips när du ska renovera ditt kök

Alla renoveringar kräver att du lägger tid på planering av arbete och utformning. Detta är extra viktigt när det handlar om att renovera köket, då det ofta är ett av de större enskilda arbeten du kan utföra i ditt hus eller lägenhet. Varje timme du lägger på att planera din köksrenovering kommer spara dig många timmars arbete och således pengar. Här listar vi 5 tips som du måste ha i åtanke när du renoverar köket.

  1. Planera hur ditt nya kök ska se ut. Har du gamla avlopps- och vattendragningar kanske dina valmöjligheter är begränsade om du inte vill ha ökade kostnader för rörmokare eller elektriker. Trots detta kan du dock göra väldigt mycket när det gäller layouten på ditt kök. När du ändå planerar kan det vara värt att tänka på ljusinsläppet och fundera på huruvida du kan göra något åt dina köksfönster. Mer information kan du hitta här när det gäller fönsterarbeten.
  1. Fundera på arbetsytor och var du kommer äta och planera eluttag och lamputtag efter det. Även om det mesta går att ordna upp i ett senare skede så är de så trist att behöva greja med förlängningssladdar och annat när du redan gör ett så pass stort arbete.eluttag
  1. Storleken på köket är ofta svårt att påverka, däremot finns det mycket du kan göra för att få ett litet kök att kännas större. Exempelvis kan du använda flera ljusa färger och se till att gömma kylskåp och diskmaskin bakom paneler som liknar dina skåpluckor.
  1. Fundera över vilket material du vill ha och titta runt mycket. Ibland kan du få väldigt bra pris på större varuhus så som IKEA, andra gånger är det bättre att åka till specialiserade butiker som enbart arbetar med köksinredning. Fundera även över vitvarorna och om du ändå lägger en betydande summa på renovering, välj tysta och energisnåla lösningar som håller länge.
  1. Använd professionell hjälp. Att renovera kök är ett stort arbete som kräver kunskap, inte bara om snickeri och hur man monterar skåpsluckor utan dessutom eldragningar, vatten och avlopp och i vissa fall även sådant som gasinstallationer. Tro inte att du kan göra allt själv utan ta in hjälp åtminstone för vissa delar av arbetet. Idag är det så väldigt enkelt att jämföra hantverkare online och hitta någon som är lämplig för jobbet till ett bra pris att det inte kan användas som ursäkt för att göra ett sämre jobb själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *